top of page

Boekenrecensie, Lees dit als je topfoto’s wilt maken:

Mijn eerste boek wat ik kocht over fotografie was: Lees dit als je topfoto’s wilt maken. Er zijn heel veel boeken waarmee je kan leren fotograferen maar dit is toch wel een van mijn favorieten. Inmiddels heb ik de serie van lees dit als je… helemaal compleet. Ik heb het boek meermaals dubbel cadeau gekregen, en ik heb het boek ook weer cadeau gegeven aan startende fotografen. Waarom ben ik nou zo te spreken over dit boek? Dat lees je in deze blog.
Waarom moet je dit boek lezen:

Je moet natuurlijk niks, maar als je de basistechnieken van fotograferen wilt leren kan dit boek je daarbij helpen. Het boekt leest erg makkelijk weg, de schrijver neemt je helemaal mee in zijn verhaal. Doordat het zo makkelijk wegleest leer je snel meer over fotografie. Om alles goed op me in te laten werken heb ik het boek meerdere keren gelezen en ook aantekeningen gemaakt. Deze aantekeningen heb ik altijd in mijn “fotografieboekje” bij me. Over mijn fotografieboekje zal ik een keer een andere blog schrijven. De aantekeningen helpen je om de tips beter te onthouden en je kan er altijd op terugvallen. Zie dit boek ook zeker niet als een boek dat je hebt gelezen en nooit meer leest, het is een boek waar je juist altijd op terug kan vallen.


Het boek leert je alle ins en outs van je camera. Stap voor stap leer je beginselen van fotografie. Denk hierbij aan: hoe werk je met een sluitertijd, hoe stel je het juiste diafragma in. Het boek laat je ook naar bestaande foto’s kijken en welke elementen in deze foto’s het tot een goeie of slechte foto maken. De schrijver Henry Carroll maakt gebruik van foto’s van meerdere topfotografen, dit inspireert als het goed is jou ook weer.


Lees dit als je topfoto’s wilt maken, is een van de boeken in de serie lees dit als je…. Ik kan je zeker aanraden om met Lees dit als je topfoto’s wilt maken te beginnen. Het boek begint bij de basis. Wanneer je deze onder de knie hebt kan je de rest van de serie lezen.


De serie bestaat uit:

  • Lees dit als je topfoto’s wilt maken.

  • Lees dit als je topfoto’s van plekken wilt maken.

  • Lees dit als je topfoto’s van mensen wilt maken.
Kortom, om meerdere reden is het boek een echte aanrader, maar ga het vooral zelf ervaren en laat mij weten wat je van dit boek vind! Deze serie geeft je genoeg leesvoer. De andere twee boeken zal ik in een volgende blog reviewen.


Het boek krijgt van mij een 8,5!


Klik hier om het boek te kopen.


Fijn weekend!

Liefs, Sasha

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page