top of page

Foto Challenge

Verveel jij je soms ook zo in deze tijd? En denk je dat je alle hoeken van je kamer, huis of stad inmiddels wel hebt gefotografeerd? Dan is deze blog echt iets voor jou! Deze blog gaat namelijk over het maken van je eigen fotochallenge. Je kan hem alleen doen maar het kan zeker ook samen.


Het is een idee van mijzelf maar ongetwijfeld zijn er verschillende varianten te vinden op internet. Samen met mijn vriend ben ik deze challenge aangegaan en hebben we de creativiteit aangewakkerd. Je gaat weer vanuit een hele andere kant naar fotografie kijken waardoor je ook weer grenzen verlegt.Wat heb je nodig:
  • Een camera/telefoon

  • Witte blanco blaadjes (of pak het format van Saseye)

  • Timer

  • Leuke plekken om te fotograferen

  • Geen schaamte :P

Tijdsduur:

Hoelang je het wilt gaan doen is geheel aan je zelf! Maar ik zou er zeker een middag voor rekenen. Mijn vriend en ik zijn er denk ik zeker 4 uur mee bezig geweest.


Hoe werkt het:

Pak de kleine witte blaadjes en pak beiden een pen. Zet de timer op vijf minuten, in deze vijf minuten mag je niet met elkaar praten. Je gaat vijf minuten lang fotografie-opdrachten opschrijven. Deze stop je in een zakje. Je weet dus niet van elkaar wat je opschrijft! Wanneer de timer afgaat knoop je het zakje dicht en ga je samen op pad. Dit kan in je eigen buurt of stad of waar je het ook wilt doen. Zorg alleen wel voor variatie in je omgeving; alleen natuur kan lastiger zijn. Wij zijn bijvoorbeeld het centrum van Deventer ingelopen, maar door deze challenge zijn we wel weer op plekken gekomen waar we nooit eerder zijn geweest.


Wanneer je op pad gaat pakt een van jullie na een tijdje het eerste kaartje met de opdracht, deze wordt dan uitgevoerd. Degene die het kaartje pakt heeft de leiding. Wanneer de opdracht is uitgevoerd pakt de volgende het kaartje etc. etc.


Mocht je het tempo wat willen opvoeren dan kan je altijd tegelijk een kaartje pakken en verder wandelen, wie dan als eerste de juiste fotografie-spot tegen komt voert dan z’n opdracht uit.


Belangrijk: het is geen wedstrijd, het gaat om de lol en om je creatieve brein aan het denken te zetten.


Mocht je inspiratie op willen doen of zelf geen kaartjes willen maken?

Klik hieronder om het pdf-bestand te downloaden met de kaartjes van Saseye.

Kaartjes fotografie challenge
.pdf
Download PDF • 3.57MBOok heb ik een video gemaakt over de fotochallenge, om jullie een beeld te geven van hoe het in zijn werking gaat.

Tip: Neem een lekker drankje en hapje mee. Zo maak je er echt een uitje van!


Veel plezier en deel vooral jullie foto’s en challenges met @Saseye.nl op instagram!


Liefs, Sasha

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page