top of page

Waar mijn passie voor fotografie vandaan komt?

Bijgewerkt op: 22 feb. 2020

Op mijn website neem ik je als lezer mee in mijn kijk op de fotografie en hoe ik mezelf hier nog elke dag in ontwikkel. Waar mijn passie voor fotografie vandaan komt?


Mijn liefde voor fotografie begon meer dan tien jaar geleden toen ik van mijn ouders een wegwerp camera kreeg. Ik voelde me zo trots dat ik op vakantie mijn eigen foto’s mocht maken. Nog trotser werd ik toen ik een digitale camera kreeg, deze ging overal mee naar toe. Zo heb ik een paar jaar doorgesukkeld met wat camera’s tot dat ik aan mijn studie Ruimtelijke Ordening & Planologie begon en besefte dat ik veel in de stad aan het werk zou gaan. Hier zag ik een kans om mijn studie en mijn passie voor fotografie te combineren. Een interessante vraag is natuurlijk waarom ik mijn geluk in fotografie kan vinden.


Laat ik beginnen met het volgende, naar mijn idee vertellen foto’s een verhaal. Bij sommige foto’s spreekt het verhaal voor zich en bij anderen moet je juist dieper graven om de betekenis te achterhalen. Persoonlijk vind ik het verhaal achter de foto net zo belangrijk als de foto zelf. Het maakt je foto namelijk sterker!


Binnen de fotografie heeft iedereen zijn eigen stijl. Geen een fotograaf is hetzelfde en er zijn veel verschillende stijlen. Zo kan je heel goed zijn in portretfotografie, maar dat hoeft niet te betekenen dat je ook landschappen kan fotograferen. Iedereen wordt goed in zijn of haar fotografiestijl zolang de stijl bij jezelf past en je veel oefent. Het belangrijkste is dat je je eigen stijl vindt en deze vol overtuiging omarmt. In een volgende blog zal ik nog uitgebreider terugkomen op mijn stijl.


Fotografie is overal, want er is zo veel moois om vast te leggen. Als fotograaf kijk je anders naar de wereld dan niet fotografen. Wanneer je op pad bent, ben je altijd zoekende naar iets waar je een goede foto van kan maken. Zelf betrap ik mij hier zo vaak op en kijk ik altijd met het oog: waar kan ik een foto van maken? Ook merk ik dit wanneer ik mijn camera niet bij me heb. Als fotograaf draag je je hobby altijd mee, ook al heb je dus niet fysiek je camera bij je.


We leven in een tijd waarin fotografie een steeds grotere impact op ons dagelijks leven heeft. Denk aan Snapchat of het toevoegen van een foto aan je Instagram verhaal. Tegenwoordig kan iedereen een foto maken met zijn of haar telefoon. Naar mijn idee heeft deze ontwikkeling positieve en negatieve effecten. Het positieve effect hiervan is dat het mensen beter de mogelijkheid geeft om herinneringen te bewaren en hierdoor deze levendig te houden. De keerzijde is dat het voor fotografen moeilijker wordt om een goede en unieke foto te maken. Dit omdat de kwaliteit van de mobiele camera’s erg goed is en je al snel met je mobiel een relatief goeie foto kan maken.

Zelf zie ik dit als een uitdaging die ik graag omarm en wil ik ook iedereen stimuleren om foto’s te maken. Echter, de keuze is aan jou, hoe hoog jij de lat legt.


Kortom, ik hou van fotografie omdat, waar je om je heen ook kijkt, er valt altijd wel iets te fotograferen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat herinneringen bij elkaar gehouden worden en het een verhaal vertelt! Mijn uitdaging is mijn reis in de fotografie steeds naar een hoger niveau te brengen en mijn passie met jullie lezers te blijven delen.


Geniet van het winterse weer en een fijn weekend!Liefs Sasha

321 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page